Software Licentie Review

Is uw bestaande software van Microsoft, Oracle, SAP, … toe aan een update of wilt u nieuwe software kopen, maar weet u niet precies wat u nodig heeft? Heeft u geen idee over welke licenties u beschikt en hoe u die gebruikt? Of wilt u een complianceclaim na een audit door uw softwareleverancier liever vermijden?

In al deze gevallen levert een Software Licentie Review veel op. Daarbij kijken we wat u aan software in huis heeft, hoe uw bestaande licentieovereenkomsten in elkaar zitten en wat de ideale situatie voor u is, zowel qua prijs als functionaliteit. Ook ondersteunen we u bij het onderhandelen met leveranciers, zodat u zeker bent van de meest gunstige licentievoorwaarden. Denk daarbij ook aan kostenreductie door volumeaankopen en package deals.

Welke licentie is het beste? Een praktijkvoorbeeld

 

U wilt uw Microsoft Enterprise Agreement of infrastructuur vernieuwen. Door voordat u aan tafel gaat met uw softwareleverancier een goede inventarisatie te maken van de behoeften van uw organisatie, kunt u veel winnen.

Zo is de manier waarop uw medewerkers gebruikmaken van de software een belangrijk aspect. Werkt een medewerker vanaf zijn pc op kantoor, zijn laptop thuis, zijn smartphone en zijn iPad? Dan moet u daarvoor verschillende Microsoft Client Access Licenses (CAL) kopen. Een betere optie in dat geval is een licentie op naam aan te schaffen. Heeft u pc’s die door verschillende medewerkers worden gebruikt, dan is een licentie per apparaat weer aantrekkelijker.

Door verschillende soorten licentie programma's met elkaar te combineren, komt u tot een passende en kostenefficiënte oplossing voor uw organisatie.

Hoe groot is de kans dat u fors kunt besparen op uw IT-inkoop? Doe de Online Inkoopcheck.